Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Wallpaper-kalendar

Predmet: Saopštenje za javnost
Travel portal ViaBalkans.com

ViaBalkans.com poklanja kalendar za 2011. godinu

Beograd, decembar 2010. – Turistički internet portal www.ViaBalkans.com povodom predstojećih novogodišnjih praznika i uspešnog okončanja prve godine svog postojanja izdaje posebnu ilustrovanu publikaciji u formi wallpaper kalendara za predstojeću godinu koju poklanja svim svojim posetiocima.
Wallpaper kalendar je jedinstvena forma kalendara urađena tako da kroz 12 različitih wallpapera (pozadina za vaš desktop) predstavlja 11 zemalja „brdovitog“ poluostrva.
Svoju kopiju kalendara možete besplatno i bez drugih uslova preuzeti ovde.

Hram svetog Save

Na wllpaper-ima se nalaze prelepe ilustracije prepoznatljivih motiva odnosno simbola Balkana koje je specijalno ovim povodom, za portal ViaBalkans.com ilustrovala ilustratorka Gordana Bakić.
Na 11 strana kalendara (wallpapera) predstavljeno je isto toliko zemalja Balkana odnosno, svaku zemlju predstavlja po jedna njena znamenitost. Tako će Srbiju ove godine predstavljati hram svetog Save kao simbol koji na najbolji način oslikava identitet čitave nacije i države kao turističke destinacije. Slično kao Srbiju, sakralni objekti (hramovi, katedrale i džamije) predstavljaće i Bugarsku (hram sv. Aleksandra nevskog u Sofiji), Hrvatsku (katedrala sv. Marka na Zagrebačkom Kaptolu) i Tursku (znamenita crkva-džamija Aja Sofija u Istanbulu). Albaniju, Rumuniju i Sloveniju će predstavljati spomenici i statue, simboli njihovih prestonica: Skenderbegova konjanička statua – simbol Tirane, Trijumfalna kapija – simbol Bukurešta i statua zmaja – simbol Ljubljane.
Crnu Goru će, možda i logično, predstavljati Njegošev mauzolej na Lovćenu a Bosnu i Hercegovinu, zemlju starih ćuprija, znameniti most u Mostaru.
Interesantno je da za simbol Grčke nije, očekivano, izabran hram Partenon, čak ni Atina već Solun i njegova znamenitost Bela kula. Drugo veliko iznenađenje je simbol Makedonije koju ovoga puta predstavlja muzej Ilindenskog ustanka i Kruševske republike u Kruševu.
Selekciju predloženih simbola zemalja na predloge turističkih organizacija, stručne javnosti i stučnjaka izvršili su posetioci u anketama na samom portalu i na Fejsbuk fan stranicama portala.

Crkva svetog Marka

Travel portal ViaBalkans.com bavi se predstavljanjem turističkih destinacija a zamiso uredništva je da blagovremeno i na jednom mestu budu predstavljene sve turističke destinacije i turistički potencijali Balkanskog poluostrva.
Na portalu je predstavljena ponuda Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Turske, Rumunije, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine odnosno svih zemalja koje se u geografskom ili geopolitičkom kontekstu nlaze na Balkanskom poluostrvu.
Koncept „ViaBalkans“ predstavlja drugačiju dimenziju shvatanja prostora i turizma od klišea na koje smo naviknuti spajajući tako, na istom mestu i pod jednakim uslovima, sve turističke kategorije i destinacije uključujući one čuvene i elitne jednako kao one potencijalne i nerazvijene.

Osoba za kontakt:
Miroslav Bronzić, glavni i odgovorni urednik
E-mail: bronzic@viabalkans.com
Mob.tel.: 063/370-428

Оставите одговор