Nedelja, 20. Apr 2014. 8:44h

Facebook Twitter Google Buzz You Tube RSS
Google translater:
Serbian Latin Croatian English
Teslin toranj – nova atrakcija Beograda
Početna Vesti Teslin toranj – nova atrakcija Beograda

Kako navodi Blic, a prenosi B:92, Teslin toranj mogao bi da postane novi simbol Beograda. On bi bio atrakcija i novi simbol Beograda a ideja je da pravi munje koje bi u određeno doba dana obasjavale Beograd, što bi davalo jedan poseban izazov.

Izvor: Blic

Austrija je od Mocarta napravila svoj brend, a mi nemamo ništa bolje od Nikole Tesle i zato predlažemo da u Beogradu izgradimo naučno-razvojni centar “Nikola Tesla”. Zgrada bi bila u obliku Teslinog tornja koji bi munjama obasjavao srpsku prestonicu, kaže za “Blic” Petar Rajačić, predsednik Srpske akademije inovacionih nauka koja je pokrenula ovu inicijativu.

teslin toranj Teslin toranj – nova atrakcija Beograda

Mogući novi simbol Beograda: Toranj Nikole Tesle

- Teslin toranj mogao bi da postane novi simbol Beograda. On bi, osim naučnog karaktera, bio i gradska atrakcija jer je ideja da pravi munje. U određeno doba dana obasjavalo bi grad, što bi davalo jedan poseban izazov. Vi znate šta Ajfelov toranj znači za Pariz. Isto bi Teslin toranj mogao da bude za Beograd – kaže Rajačić, uz ocenu da bi ovakav centar imao značaj i za ekonomski, odnosno turistički razvoj.

U njemu bi postojale konferencijske sale, održavale bi se radionice, služio bi za povezivanje sa inovatorima u svetu. Ne isključuje se čak ni mogućnost da u ovom centru postoji i hotel. Na vrhu tornja, u kugli, bila bio neka vrsta izložbenog prostra.

Originalni i opširniji tekst potražite na Blic portalu.

Ostavi komentar

Komentari

 1. Marija kaže:

  Ekstra ideja! :smile: Dobro je da se neko setio toga to bi bila prava atrakcija! :smile: Jos samo da se to usvoji a znamo da to kod nas ide malo teze, a razne gluposti i budalastine prolaze! :sad:

 2. admin kaže:

  Da, nebi bilo zgoreg da mediji povedu neku ozbiljniju kampanju i podršku te da se animiraju građani… Nešto slično kao i toranj na Avali. U tomslučaju angažovanje države nije toliko ni neophodno…

 3. Ovo je fenomenalna ideja i svakako je svi trebamo podržati.

  Ipak priča o Avalskom tornju nije bila priča iz naroda već je samo tako namešteno da izgleda.

 4. http://www.facebook.com/pages/Akcija-Izgradimo-Teslin-Toranj-u-Srbiji/138788079504898
  http://www.facebook.com/album.php?aid=44437&id=138788079504898

  OVA IDEJA JE STARA 25 GODINA! ZA NJU SE ZALAZE DUSAN SINADINOVIC,IZ LESKOVCA.
  TESLA JE GOVORIO ‘NIJE MI ZAO, STO KRADU MOJE IDEJE, VEC STO NEMAJU SVOJE’

Dodajte svoj komentar

:angel: :blink: :blush: :cool: :cwy: :devil: :dizzy: :ermm: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :lol: :ninja: :pinch: :pouty: :sad: :sick: :sleeping: :smile: :tongue: :w00t: :whistle: :wink: :wub: