Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Aerodrom Nikola Tesla – Kapija Srbije

Aerodrom Beograd

Arodrom Nikola Tesla važi za vodeći aerodrom u regionu Zapadnog Balkana. Poznat je i kao „Surčin“ ili jednostavno „Aerodrom Beograd“. Odnedavno je ovaj aerodrom pone ime najvećeg Srpskog a verovatno i svetskog naučnika Nikole Tesle.
Kada se nakon vremena ratova i izolacije nebo nad Srbijim ponovo „razvedrilo“ valjalo je krenuti ispočetka. Od negdašnjeg lidera među aerodromima na Balkanu pao je na neslavno poslednje mesto po broju letova i putnika. Danas, desetak godina kasnije, „Kapija Srbije“ vraća svoj stari sjaj. Renovirana je aerodromska zgrada, terminali, presvučena je pista, modernizovana je oprema i uvedeni su svetski standardi, između ostalih i „IIIb“ koji omogućava sletanja po magli.

U skladu sa novim vremenom „Kapija Srbije“ dobila je novo ime i nov vizuelni identitet. Po ugledu na svetske i aerodrome u regionu i ovaj naš umalo da ne ponese ime premijera Zorana Đinđića, vizionara moderne Srbije, kao Pariski „Šarl de Gol“ ili Atinski „Elefterios Venizelos“. Ipak, izabrano je ime našeg velikog uma i genija Nikole Tesle. Nije zgoreg pomenuti da je i susedni „Otopeni“ (aerodrom Bukurešt) takođe poneo ime velikog nacionalnog pronalazača Henrija Koande.

Sada već čuveni aerodrom Nikola Tesla, vrtoglavo je uzleteo i među susedima se pozicionirao odmah iza pomenutog Otopenija i aerodroma Btdimpešta koji se sada zove Franc List (ex Feriheđ – Ferihegy) ostavljajući iza sebe Sofiju, Burgas, Zagreb, Ljubljanu… U konkurenciji na Zapadnom Balkanu Nikola Tesla je na liderskoj poziciji sa preko 2 miliona putnika godišnje. Iza se nalaze zagrebački „Pleso“ sa 1,5 miliona, ljubljanski „Brnik“ sa 1,1 miliona putnika godišnje.

Aerodromi u regionu, aerodromska mreža

Na domaćem terenu „Tesla“ zauzima neprkosnoveno mesto obzirom da je, takoreći, jedina srpska vazduhoplovna luka. Drugi međunarodni aerodrom je Konstantin Veliki u Nišu koji je tokom NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore 1999. godine teško oštećen a zatim kompletno obnovljen i osposobljen. Međutim, „Konstantin Veliki“ je prilično marginalizovan i više služi kao pomoćni aerodrom Beograda i Sofije.

Ova „centralizacija“ avio saobraćaja u Srbiji je jedan od ključnih faktora uspeha i činjenice da se Beograd pozicionirao kao veoma važan saobraćajni čvor u regionu. S duge strane, u komšiluku, u Hrvatskoj, imamo potpuno drugačiju situaciju. Naime, ova zemlja ima jednu od najgušćih mreža aerodroma na svetu gde na pola miliona stanovnika dolazi po jedan aerodrom (Zagreb, Dubrovnik, Osijek, Split, Zadar, Lošinj, Krk, Brač, Udbina, Vrsar, Sinj, Pula, Čakovec, Otočac i Ploče). U Srbiji je ovaj odnos jedan prema tri miliona stanovnika, čak šest puta manje. Teško je proceniti koja od ove dve saobraćajne politike je ispravnija ali je zgodno primetiti da mali aerodromi u Hrvatskoj, načičkani duž obale, imaju svrhu razvoja turizma te se time može tumačiti njihova ekonomska opravdanost (čarter letovi u toku sezone).
Slična situacija je i u Grčkoj koja broji čak 34 aerodroma. Zanimljivo je i pomenuti da rumunski glavni grad ima dva aerodroma: već pomenuti „Henri Koanda“ (ex Otopeni) i aerodrom Baneasa. Čitava zemlja broji čak 61 zvanični aerodrom što je uistinu jako čudno obzirom da, za razliku od Hrvatske i Grčke, ova zemlja i nije naročito turistička.

Autor: Miroslav Bronzić

2 Responses to "Aerodrom Nikola Tesla – Kapija Srbije"

  1. Miki Posted on 09.02.2011 at 08:31

    Pogledajte snimak poletanja JAT-ovog boeinga sa aerodroma Nikola Tesla

    http://www.youtube.com/watch?v=MEAYGzurZgU

  2. Natalija Husman Posted on 21.01.2012 at 13:04

    Mnoge akcije za ciscenje nase Srbije urodile su plodom…niti jedna prirodna lepota niti ona koju covek stvori ne moze biti lepa ukoliko nije cista i uredna…NEOPHODNO je da parking prostori, prilazi i okolina aerodroma bude cista i uredna…nadam se i ocekujem da ce nadlezni urediti i taj prostor a od putnika i posetioca ocekujem vise paznje i postovanja za uradjeno i ulozeno…prva slika o nama nazalost ne pokazuje metropolu…razmislite!