Teslin toranj – nova atrakcija Beograda

Categories: Некатегоризовано

Kako navodi Blic, a prenosi B:92, Teslin toranj mogao bi da postane novi simbol Beograda. On bi bio atrakcija i novi simbol Beograda a ideja je da pravi munje koje bi u određeno doba dana obasjavale Beograd, što bi davalo jedan poseban izazov.

Izvor: Blic

Austrija je od Mocarta napravila svoj brend, a mi nemamo ništa bolje od Nikole Tesle i zato predlažemo da u Beogradu izgradimo naučno-razvojni centar “Nikola Tesla”. Zgrada bi bila u obliku Teslinog tornja koji bi munjama obasjavao srpsku prestonicu, kaže za “Blic” Petar Rajačić, predsednik Srpske akademije inovacionih nauka koja je pokrenula ovu inicijativu.

Mogući novi simbol Beograda: Toranj Nikole Tesle

- Teslin toranj mogao bi da postane novi simbol Beograda. On bi, osim naučnog karaktera, bio i gradska atrakcija jer je ideja da pravi munje. U određeno doba dana obasjavalo bi grad, što bi davalo jedan poseban izazov. Vi znate šta Ajfelov toranj znači za Pariz. Isto bi Teslin toranj mogao da bude za Beograd – kaže Rajačić, uz ocenu da bi ovakav centar imao značaj i za ekonomski, odnosno turistički razvoj.

U njemu bi postojale konferencijske sale, održavale bi se radionice, služio bi za povezivanje sa inovatorima u svetu. Ne isključuje se čak ni mogućnost da u ovom centru postoji i hotel. Na vrhu tornja, u kugli, bila bio neka vrsta izložbenog prostra.

Originalni i opširniji tekst potražite na Blic portalu.

Author: Miroslav Bronzić

http://www.bronzic.com/about/

4 Responses to "Teslin toranj – nova atrakcija Beograda"

 1. Marija Posted on 07.02.2011 at 22:43

  Ekstra ideja! :smile: Dobro je da se neko setio toga to bi bila prava atrakcija! :smile: Jos samo da se to usvoji a znamo da to kod nas ide malo teze, a razne gluposti i budalastine prolaze! :sad:

 2. admin Posted on 08.02.2011 at 08:43

  Da, nebi bilo zgoreg da mediji povedu neku ozbiljniju kampanju i podršku te da se animiraju građani… Nešto slično kao i toranj na Avali. U tomslučaju angažovanje države nije toliko ni neophodno…

 3. Maja Magdalena Posted on 08.02.2011 at 15:39

  Ovo je fenomenalna ideja i svakako je svi trebamo podržati.

  Ipak priča o Avalskom tornju nije bila priča iz naroda već je samo tako namešteno da izgleda.

 4. Biljana zivkovic Posted on 01.03.2011 at 16:04

  http://www.facebook.com/pages/Akcija-Izgradimo-Teslin-Toranj-u-Srbiji/138788079504898
  http://www.facebook.com/album.php?aid=44437&id=138788079504898

  OVA IDEJA JE STARA 25 GODINA! ZA NJU SE ZALAZE DUSAN SINADINOVIC,IZ LESKOVCA.
  TESLA JE GOVORIO ‘NIJE MI ZAO, STO KRADU MOJE IDEJE, VEC STO NEMAJU SVOJE’

Оставите одговор