Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Lutraki

Lutraki (Λουτράκι, Loutraki) je najstarija i najčuvenija termalna banja u Grčkoj. Nalazi se na obali, 3,5 km od Korintskog kanala i 80 km od Atine. Suzbijen između mora i strmih padina planine Gerania.

Lutraki ima izvanredne klimatske uslove koji su rezultat uticaja mora, planine i pojasa guste jelove šume duž obale. Grad je, obzirom da je banjsko-klimatski centar, prebogat zelenilom i egzotičnim vrstama biljaka, fontanama, šetalištima i prostranim šljunkovito-peskovitim plažama.

Loutraki

Od prirodnih atrakcija nikako ne propustite jezero Heraion koje je ustvari deo mora uliven u kopno kroz uzani kanal i vodopad visok 70 metara ispod koga vodi staza za šetnju.

Infrastruktura i smeštajni kapaciteti su na zavidno visokom nivou. Dobar provod je zagarantovan, naročito tokom letnje sezone kada ovde boravi malađa populacija.
U Lutrakiju se nalazi najveći kasino u Evropi kao i mnogi klubovi, kafei, taverne…

jezero Lutraki

Kulturno-istorijske znamenitosti su, obzirom na lokaciju, itekako prisutne sa akcentom na arheološka nalazišta iz perioda antičke Grčke (Mikena, Epidaurus i Nafplio) kao i brojni manastiri rasuti po planinskom zaleđu.

Nekoliko kilometara zapadno od Lutrakija nalazi se Perahora i velika, prostrana laguna Vuliagmeni, koja je idealna za sve sportove na vodi. Iza lagune se nalaze ostaci Herinog hrama, odmah pokraj jedne od najočuvanijih drevnih luka.

2 Responses to "Lutraki"

  1. Milan Posted on 02.06.2010 at 15:25

    banja je zaista fascinantna

  2. Nataša Posted on 24.05.2011 at 12:28

    Banja je sjajna,treba je posetiti!!!!!! 🙂 🙂 🙂