Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Kemer

Kemer je sve popularnije tursko letovalište na zapadnoj obali Antalijskog zaliva. Grad Kemer nudi sve ono što svaki odmor može učiniti idealnim. Atraktivnost ovog turističkog centra, okupanog sunčevim zracima od jutra do večeri, pre svega je u lepoti prirode, okolini obrasloj četinarskom šumom, kao i dugim i uglavnom šljunkovitim plažama sa manjim ili većim uvalama, kao i perfektnim klimatskim uslovima.

U Kemeru se nalazi velika marina za jahte koja se proteže duž cele plaže. Uz more sa druge strane se nižu mnogobrojni hoteli i apartmani visoke kategorije. Kemer obiluje mnogobrojnim uvalama i još uvek nedovoljno istraženim malim plažama, i iz tog razloga je privlačan i onim turistima izraženijeg avanturističkog duha. Interesantno mesto za obilazak je i Joruk park gde posetioci mogu videti stare zanatlijske radnje i radnike poput kovača ili kožara kako obavljaju svoj posao.

Brojni hoteli sa naglašenim komforom i originalnim sadržajima, mogućnost za dobar šoping uz duge šetnje uređenim stazama, izlazak u neki od mnogobrojnih restorana ili provod u diskotekama i tematskim klubovima, tek su deo iz raznovrsne turističke ponude ovog mediteranskog grada, kao stvorenog za odmor i uživanje u čarolijama sunca i mora.

Osim samog Kemera, zanimljive su i organizovane posete obližnjim Beldibiju ili Antaliji, kao i obilazak drevnim antičkim pronalazištima Fazelisu i Olimposu. Možda i nejinteresantniji je obilazak prirodnog fenomena zvanog Vatra sa Kimaera, mesta gde izvire gorući metan i čiji je plamen nekada služio moreplovcima za navigaciju poput svetionika.

Tekst napisao: Aleksandar Devetak