Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Sokobanja

Sokobanja je jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji, kada je banjski turizam u pitanju. Smeštena je u jugoistočnoj Srbiji, u kotlini između planina Rtanj i Ozren, a kroz grad protiče reka Sokobanjska Moravica. Pristup do Sokobanje je veoma jednostavan, od Beograda se stiže autoputem Beograd-Niš i put je dugačak 220 km, a od Niša svega 60 km. Do Sokobanje se autoputem može stići preko Aleksinca a može i regionalnim putem Paraćin-Zaječar preko Rtnja i Boljevca. Do Sokobanje se od Zaječara može doći preko Knjaževca, a dužina puta je oko 80 km.
Privatni smeštaj je najčešći odabir gostiju u Sokobanji, a iz godine u godinu upravo ovaj vid smeštaja beleži konstantan porast kako u kvalitetu tako i u proširenju svojih turističkih ponuda za sve domaće i inostrane turiste. Novi apartmani, Studija i sobe prve kategorije su sređeni po najsavremenijim svetskim standardima tako da u potpunosti zadovoljavaju sve profile gostiju. Smeštaj u banji se deli na: apartmane, studija, sobe prve kategorije, sobe druge kategorije, kuće i vile za odmor, kao i hotelski smeštaj. U apartmanskoj ponudi postoje jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani, dok se kuće i vile izdaju po veoma povoljnim cenama. Turizam u Sokobanji je primarna privredna grana i njome se bavi gotovo polovina od ukupno dvadeset i dve hiljade stanovnika, koliko ih ima Opština Sokobanja. Banja svojim posetiocima u svojoj ponudi nudi, veliki broj izletišta, poput Lepterije, Sokograda, vodopada Ripaljka, izvora Moravice, Bovanskog jezera i mnogih drugih interesantnih lokaliteta.

Banjski rehabilitacioni centar je polovinu svog smeštajnog kapaciteta, oko 200 ležajeva, prilagodio hotelskim uslovima i korisnicima usluga, osim prevencije i poboljšanja zdravstvenog stanja, gostima su ponuđene i sve ostale usluge hotelskog smeštaja visokog kvaliteta. Smeštena u prirodnim lepotama koje je okružuju, čist vazduh i prijatna klima tokom većeg dela godine, kao i izuzetna gostoljubivost domaćina, dobitna su kombinacija i jaki aduti Sokobanje koja se polako ali sigurno penje ka najvišem plasmanu kada je srpski banjsko-rekreativni turizam u pitanju.

Panoramska fotografija – ISTRAŽITE!


Sokobanja, late night a few days before New Years Eve 2010 in Serbia

Tekst napisao: Aleksandar Devetak

Photo: Saša Stojanović, Sloba O.
www.soko-banja.org

4 Responses to "Sokobanja"

 1. Dejan Ilic Posted on 09.09.2010 at 22:57

  Sokobanja je prelepa! 😎

 2. marko popara Posted on 28.10.2010 at 14:47

  :angel: ovo je prelepo bio sam tamo ljudi ako niste bili idite sve za decu luna parkovi igralista i naj vaznije cist vazdux u soko banju sam se :wub: tamo se lepo :sleeping: :sleeping:

 3. marko popara Posted on 28.10.2010 at 15:34

  😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :happy: :happy: :heart: :heart: :heart: :heart: :kissing: :kissing: :kissing: :kissing: :kissing:

 4. vlasta Posted on 05.12.2011 at 23:33

  Soko banja je mnogo lepa. 😎