Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Belgrade beer festival

Belgrade beer fest je jedan od tri najveća festivala u Srbiji (prva dva su EXIT i Guča). Održava se svake godine u avgustu na ušću Save u Dunav sa Novobeogradske strane.
Ovo je jedan od najvećih festivala piva u evropi. Svakako, nećemo zanemariti čuveni Minhenski Oktoberfest ali načinićemo malo poređenje kojim ćemo pokazati moć našeg festivala. Naime Oktoberfest traje 16 dana i okupi u proseku 6 miliona posetilaca. S druge strane, Belgrade beer fest traje 5 dana i okupi 900 000 posetilaca. Naravno, dužina trajanja festivala nije nikakav parametar ali činjenica da se Belgrade beer fest održava tek sedmu godinu zaredom u odnosu na dugu tradiciju Oktoberfesta govori da je Belgrade beer fest ozbiljna konkurencija mnogim sličnim festivalima a da pritom ne mislimo na Oktoberfest koji zaslužuje i treba da ostane ono što jeste!

Belgrade beer fest i Oktoberfest, kada ih već poredimo, su i konceptualno različiti. Oktoberfest je sveopšta i sajamska manifestacija dok je Belgrade beer fest prvenstveno muzički festival koji okuplja mnoge poznate bendove. Neki se usuđuju da ga nazovu najvećim muzičkim festivalom u Evropi.

Belgrade beer fest

Pivo je ovde ipak suština. Organizuju se mnoga takmičenja kao što je najbrže ispijanja i sl. U proseku se ovde okupi oko 70 brendova piva iz celog sveta.
Festival je nosilac mnogobrojnih međunarodnih priznanja. Među njima je najsvetlija preporuka britanskog lista The Independent, koji je Belgrade Beer Fest, 2005. godine, uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti.
Dobrodošli na Belgrade beer fest!

Više o Beogradu pročitajte u tekstu „Beograd, grad za sva vremena„.

Postavi na Fejs