Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Kamp „Rizničar, Konjički klub Radanovac – Letnja škola drugarstva

Kamp „Rizničar“ počeo je kao malo prijateljsko okupljanje, za vreme letnjeg raspusta, u Konjičkom klubu „Radanovac“ na Paliću, a u toku jedne decenije izrastao je u koloniju kampera od više stotina članova. Najstariji među njima danas su studenti i sa radošću se sećaju svojih „palićkih nestašluka“.

U čemu je tajna trajanja?

Mislim da je reč o ljudima!

Svima onima koji su program kampa gradili svojim radom, idejama i poverenjem. Dakle, reč je o deci, roditeljima i nastavnicima u kampu.

radanovac

Ujedinjeni idejom o tome da je kamp mesto za druženje i učenje, sve ove godine zajedno rastemo…

Program je od samoga početka gotovo isti: jahanje, jezici, primenjena umetnost, gluma, sport; izleti.

Sve to u jednom danu za svako dete. Može se učiniti mnogo i naporno, a zapravo je radosno i ispunjeno. Čime? Upravo druženjem i učenjem!

Slobodna sam da tvrdim da deca u kampu otkrivaju radosti igranja u prirodi; slobodni su, aktivni, disciplinovani, veseli i spremni da poslednji dan, u nedelju, naprosto oduševe svoje roditelje svim onim što su za sedam dana naučili.

letnji kamp

Završna priredba je prava mala gozba za roditeljska srca!

Evo reči kampera Rastka, koji je prošle godine bio prvi put (koji se već prijavio za 2015) i njegove mame:

„Najviše mi se svidjelo što smo svaki dan imali različite aktivnosti. Prvi put sam imao priliku da hranim i jašem konje.

Na časovima glume pripremili smo pravu pozorišnu predstavu koju su na kraju kampa gledali roditelji i moja tetka i svi su bili oduševljeni.“

“Oduševljena mama je prezadovoljna samim ambijentom na ranču. Djeca borave u prirodi i bave se različitim aktivnostima. Uče da brinu o konjima, da jašu, druže se, a sve to pod neprekidnim nadzorom. Predstava koju su pripremili i izveli nakon sedam dana me je prosto oduševila, kao pravi glumac, bez imalo straha, vaše dijete odigra povjerenu mu ulogu. Naš frižider ponosno krase magneti nastali tokom kampa.

Prošle godine sam bila malo uplašena (s obzirom da je bio prvi put) ali ove godine ćemo Rastka bez problema ostaviti i vratiti se kući u Foču.”

Borjana Gavrilov Bolić


Vašoj pažnji preporučujemo i članak objavljen na portalu BeautifulSerbia.info

Konjički klub Radanovac i Kamp Rizničar na Paliću


 

KAKO OTIĆI U LETNJI KAMP „RIZNIČAR“ / KONIČKI KLUB RADANOVAC:


EducoTeam
Bulevar kralja Aleksandra 136/1, I sprat, 11 000 Beograd

Tel: +381 (0) 11 3862 697
office@educoteam.rs
www.educoteam.rs