Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Pravila

Poštovani učesnici nagradnog konkursa portala ViaBalkans.com,

Nagradni konkurs je završen!

Zahvaljujemo se na učešću i divnim putopisima (člancima, reportažama i fotografijama) koje ste nam poslali.

Saopštenje za učesnike nagradnog konkursa možete pročitati ovde

NOVI NAGRADNI KONKURS OČEKUJE SE USKORO!

_______________________________________________

Na ovoj sranici biće detaljnije objašnjena pravila konkursa/nagradne igre (u daljem tekstu konkurs = nagradna igra) kao i sama nagrada i princip po kom se dodeljuje.

Pravila konkursa/nagradne igre

U nagradnoj igri učestvuju svi objavljeni tekstovi u kategorijama „Moje mesto“ i „Moje putovanje“ odnosno sve fotografije objavljene u kategoriji „Moja fotografija“.

Objavljeni putopisi (članci i fotografije) takmiče se za nagradno putovanje.

Nagrade se dodeljuju periodično, (za svaki konkurs po jedna nagrada) u momentu koji je unapred i javno objavljen na ovoj stranici.
U ovom momentu aktuelan je konkurs „Za nagradu: Bansko 2010/2011“ koji se završava u januaru 2011. godine.

U obzir se uzimaju tekstovi objavljeni u periodu od datuma navedenog kao početak novog konkursa (dan posle dodele nagrada) do momenta odnosno datuma navedenog kao kraj konkursa.

Pravo učešća u nagradnoj igri imaju svi putopisi koji ispunjavaju dolenavedene uslove. Takođe, svaki autor ima pravo da pošalje neograničen broj putopisa.
Zaposleni i na bilo koji drugi način povezani sa ViaBalkans.com portalom nemaju pravo učešća u nagradnoj igri ali imaju pravo da urade putopis i pošalju ih administratoru.

Učesnik  u nagradnoj igri tj. autor putopisa može da se registruje i pod pseudonimom tj. korisničkim imenom koje ne odgovara njegovom ličnom imenu ali u slučaju pobede na konkursu mora da otkrije svoj pravi identitet i pristane da se njegovo/njeno ime (kao i pseudonim) obavi na ovoj stranici. U suprotnom, nagradu dobija drugoplasirani.

Administrator ima diskreciono pravo da ne odobri objavljivanje nekog putopisa odnosno, nije u obavezi da autoru izlaže razloge neobjavljivanja.

USLOVI:

 • Svi putopisi moraju da zadovolje osnovni uslov tj. da se odnose na teritorije jedanaest država Balkanskog poluostrva koje obuhvata ovaj portal.
 • Nije dozvoljen nepristojan ili na bilo koji način uvredljiv sadržaj u tekstu ili na fotografijama. Svi putopisi koji sadrže bilo kakve elemente rasne, polne, političke i druge mržnje i netolerancije neće biti objavljeni ili će biti diskvalifikovani i uklonjeni bez prethodne najave.
 • Tekstovi i fotografije (uključujući i fotografije koje služe kao ilustracija teksta) moraju biti delo autora odnosno, autor mora da ima dozvolu za korišćenje tuđih fotografija ili delova teksta koje citira odnosno da navede izvor.
 • Portal ViaBalkans.com kao i njegovi administratori ne snose nikakvu odgovornost u slučaju kršenja autorskih prava od strane korisnika/učesnika na konkursu. Svu odgovornost snosi isključivo autor putopisa (teksta ili fotografije)
 • Svi tekstovi moraju da sadrže tačne informacije i moraju da budu stilski i pravopisno dovoljno uobličeni. Administrator ima pravo da ispravi/koriguje eventualne slovne i gramatičke greške ali ne i da menja sadržaj odnosno suštinu teksta. U slučaju potrebe za nekom korekcijom koja nije pravopisna ili gramatička administrator će kontaktirati autora i u dogovoru sa njim rešiti eventualni problem.
 • Administrator ima pravo da izvrši selekciju fotografija u tekstu (kategorije „Moje mesto“ i „Moje putovanje“ kao i na intervenciju na fotografijama u smislu izoštravanja, pojačavanja kontrasta, prilagođavanja oblika (isecanje dela fotografije) kao o dodavanja gradienta, natpisa i žiga (watermark) „Nagradna igra“ na fotografiju.
 • Kod objavljivanja fotografija u kategoriji „Moja fotografija“ administrator nema pravo na bilo kakvu intervenciju na fotografiji. Autor fotografije ima ptavo da interveniše na fotografijama (izoštravanje, pojačavanje kontrasta, korekcija boja) ali nema pravo da dodaje tekst, logo, vodeni žig, potpis ili neke druge objekte na samu fotografiju. Takođe, fotografija ne sme da ima nikakav okvir. U slučaju nepoštovanja ovih pravila, fotografija neće biti objavljena ili će biti diskvalifikovana i uklonjena.
 • Odluku o izboru pobednika donosi tročlani žiri sastavljen od administratora portala po principu objektivnosti i na osnovu različitih parametara kao što su: stilska uobličenost, ukupan utisak koji članak ostavlja na čitaoca i sl.
 • Svaka objavljena fotografija u kategoriji „Moja fotografija“ mora da ima opis gde je i kada je snimljena i šta predstavlja motiv ili objekat na fotografiji. Slobodno napišite što više teksta odnosno sve što smatrate da je potrebno. Takođe, neophodno je da napišete ime ili pseudonim autora fotografije.
 • Svi putopisi (tekstovi i fotografije) objavljeni na ovom portalu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo portala ViaBalkans.com i autora putopisa.
 • Distribucija objavljenih materijala dozvoljena je u nekomercijalne svrhe uz citiranje tj. navođenje izvora dok je za ostale slučajeve potebna saglasnost nadležnih u portalu ViaBalkans.com
 • Za originalnost svih objavljenih sadržaja i materijala odgovorni su isključivo njihovi autori.
 • Ukoliko je došlo do zloupotrebe nečijeg teksta, molimo vas da nas kontaktirate kako bi to odmah korigovali.
  

One Response to "Pravila"

 1. […] informacija o nagradi i pravilima konkursa možete da pročitate na samom […]

Оставите одговор