Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Šta uraditi kada se upali lampica za proveru motora?

Putovanje automobilom je praktično iz više razloga, udobnije je i pruža vam više prostora za spontanost i otkrivanje novih mesta. Međutim, nije retkost da se krene na put automobilom i u sred vožnje se upali lampica za proveru motora – šta to znači i šta da uradite kada vam se ovo desi?

Šta je lampica za proveru motora

Veoma ste srećni ako vam se nikada nije desilo da vam zasvetli lampica za proveru motora! Ili vas je možda zadesila nesreća pa sada istražujete šta vam se desilo… U najboljem slučaju, želite da budete spremni za razne situacije na putu – a mi smo tu za vas.

Lampica za proveru motora je važan deo dijagnostike automobila, a ovim sistemom upravlja računar automobila. Novi automobili su veoma zavisni od računara, usled ekstenzivne upotrebe elektronike koju on neprestano kontroliše.

Senzori rade bez prestanka, a kada se detektuje neka anomalija to dovodi do niza reakcija programa.

Kada se lampica za proveru motora uključuje?

Recimo da nastane problem u nekom od sistema vozila (u komori motora, protoku vazduha, ubrizgavanju goriva, izduvnom sistemu…), računar će prepoznati nepravilnosti i nastojaće da ih ukloni.

Ukoliko problem nije odstranjen, računar će ispisati liniju koda u OBD sistem. Taj kod se naziva DTC kod, a on predstavlja tajnu za rešavanje problema sa vašim vozilom. Kada se DTC kod upiše u memoriju računara, time se okida paljenje lampice.

Postoje tri različite varijante paljenja lampice za proveru motora:

  • povremeno treperenje
  • neprekidno treperenje
  • neprekidno svetljenje

Lampice mogu da svetle narandžastom, žutom ili bojom ćilibara, sve u zavisnosti od proizvođača.

Ne ignorišite lampicu

Mnogi vozači ne rade ništa kada im se upali lampica, verovatno jer se plaše posete auto mehaničaru i skupih popravki. Neki vozači žele da izvuku maksimum iz svojih vozila, vozeći ih „do groba”, jer smatraju da im se više isplati otkup polovnih vozila nego da daju za popravke.

Iako nekih 10% vozača izbegava lampicu više od tri meseca pre nego što odluče da nešto urade povodom toga, odlaganje može dovesti do mnogo većih problema i potencijalno vam ugroziti bezbednost.

Zavisi od problema koji prepozna, a ozbiljnost problema se određuje na osnovu načina na koji treperi ili svetli.

1. Povremeno treperenje

Povremeno treperenje lampice za proveru motora često zbunjuje vozače, jer često pomisle da ne postoji nikakav problem, nego lampica sama od sebe treperi i gasi se. Međutim, to nikako ne znači da vaša lampica ima svoju politiku i da samo pokušava da vas uplaši.

Povremeno treperenje znači da postoji neki problem, ali se pojavljuje samo pod određenim okolnostima. Recimo ako su kablovi labavo povezani, pa dolazi do prekida kontakta kada prelazite preko rupa na puta.

2. Neprekidno svetljenje

Kada lampica za proveru motora neprestano svetli ne morate da budete preterano uplašeni. Automobil vam govori da postoji problem koji ne zahteva neposrednu pažnju. Što ne znači da bi trebalo da ignorišete problem, samo ne morate odmah da vozite auto kod mehaničara.

3. Neprekidno treperenje

Ovo je najopasnija situacija od sve tri i označava da postoji ozbiljan problem na automobilu. Ako se ubrzo ne pozabavite, možete očekivati veoma skupu popravku ili potencijalnu havariju. Obično se dešava kada postoji problem sa svećicama, pa ne dolazi do potpunog sagorevanja u komori.

Šta proveriti kada se upali lampica za proveru motora?

Lepote moderne tehnologije su automobile učinile komplikovanijim, sa druge strane, postalo je lakše samostalno popraviti isti! Većina automobila poseduje OBD II ulaz, a sa pravim alatom možete da saznate DTC kod koji smo pominjali i da utvrdite u čemu je problem.

Verovatno imate pametan telefon, tako da vam je potreban OBD II bluetooth adapter i neka aplikacija za auto dijagnostiku. Adapter je prilično jeftin i možete ga kupiti onlajn, dok ima brojnih besplatnih aplikacija koje daju prilično iste opcije.

Najčešći problemi koji su uzrokovali paljenje lampice za proveru motora su:

  1. Loše zatvoren čep rezervoara goriva
  2. Neispravan senzor kiseonika
  3. Oštećen katalitički transformator
  4. Oštećene svećice ili bobina
  5. Zaprljan MAF senzor

Međutim, nije trik samo da pročitate kod i kupite novi deo. Na primer, možda vam se očita kod problema senzora ugla osovine, i vi pomislite da će kupovina novog senzora rešiti problem, a ispostavi se da su miševi pregrizli žice koje idu do senzora…

Tako da, obratite pažnju na lampicu za proveru motora, ako imate uradi-sam tendencije istražite i vidite da li možete rešite problem sami. Ne dozvolite da vam nesipravno vozilo upropasti letovanje.

U slučaju ozbiljnijih problema, kao što je katalitički transformator, ipak se obratite profesionalcima.

Оставите одговор