Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

Foto konkurs na Facebook-u – PHOTO CONTEST

Učestvujte u foto konkursu “Via balkans photo contest” za najlepšu turističku fotografiju.

Tema konkursa je “Balkan/Turizam” a pobednikčka fotografija će svom autoru doneti nagradu – fotoaparat Canon Power Shot A495.

„Photo Contest“ traje mesec dana tj. od 01. 05. do 31.05.2011. godine.

Cilj konkursa je potraga za najlepšom turističkom fotografijom sa prostora Balkana.
Iskoristite priliku da Vaše delo i ime bude viđeno i javno publikovano. Jedini uslov je da fotografija bude turistička* i da se na njoj nalazi neki predeo, događaj, običaj i sl. Sa područja 11 zemalja koje čine Balkansko poluostrvo te da garantujete da je fotografija Vaše autorsko delo, odnosno da preuzimate svu odgovornost za njeno objavljivanje.

PRAVILA I USLOVI KONKURSA:

Pravo učešća na konkursu stičete postavljanjem fotografije na zid fan pejdža portala www.viabalkans.com na društvenoj mreži Fejsbuk http://www.facebook.com/ViaBalkans ili slanjem fotografije na e-mail office@viabalkans.com. Uz fotografiju, u mailu ili u komentaru napišite naziv fotografije i Vaše ime kao i kratak opis fotografije (šta se na njoj nalazi, gde je snimljena…).
Naš administrator će u roku od 48h (najčešće ranije), ako zadovoljava uslove, postavljati vaše fotografije (bilo da su poslate mailom ili postavljene direktno na zid postavljati u poseban album na fan stranici.

Svaki učesnik ima pravo da učestvuje sa najviše 6 (šest) fotografija.

Pošaljite/postavite svoju omiljenu fotografiju, pozovite prijatelje da je „lajkuju“. Da bi se kvalifiovala, fotografija mora da sakupi 5 „lajkova“ (što, priznaćete, nije mnogo) i možda baš Vi i Vaša fotografija osvojite ovu simpatičnu nagradu.

Nagrada, fotoaparat Canon Power Shot A495, dodeliće se pobedniku konkursa po završetku istog. Nagrada se dodeljuje za jednu pobedničku fotografiju po izboru žirija portala www.viabalkans.com. Broj „lajkova“ i komentara ne utiče na izbor pobedničke fotografije obzirom da je time moguće manipulisati no ipak, svaka fotografija mora da sakupi minimum 5 „lajkova“ kako bi se kvalifikovala.

Fotografije koje se dostave u okviru konkursa se ne vraćaju.

Samim učešćem na konkursu učesnici su saglasni sa pravilima konkursa i garantuju da je fotografija njihovo autorsko delo i preuzimaju svu odgovornost za slučaj da se ispostavi drugačije. Učesnici konkursa daju saglasnost da prenose pravo na korišćenje fotografija na organizatora konkursa – travel portale ViaBalkans.com i BeautifulSerbia.info.
Autori zadržavaju autorska prava nad svojim delom a portalima organizatorima konkursa dozvoljavaju tj. daju neekskluzivno pravo da iste koristi kao ilustracije svojih članaka i sl.

Organizator ne snosi odgovornost za moguću zloupotrebu (kopiranje, neovlašćeno objavljivanje prispelih fotografija).
Takođe, organizator zadržava pravo da ne objavi fotografije neprimerenog sadržaja kao i da da je u slučaju neregularnosti diskvalifikuje i obriše bez prethodne najave i objašnjenja.
Slanjem fotografije na konkurs dozvoljavate administratoru da izvrši korekcije boja, kontrasta i sl. Te da promeni dimenzije i oblik fotografije, izvrši isecanje određenih delova i sl. kako bi fotografija izgledala što atraktivnije i prilagodila se formatu koji zahteva prostor za objavu na portalu www.viabalkans.com.

* ŠTA JE TURISTIČKA FOTOGRAFIJA?

* Turistička fotografija je najčešće ona fotografija koju  naprave turisti tokom svojih putovanja. Kreće se u prostoru od amaterske do profesionalne i umetničke. Uglavnom nastaje neplanski i slučajno. Veoma je bliska pejzažnoj, panoramskoj i reportažnoj fotografiji koja se koristi u turističke svrhe. Na njoj se najčešće nalaze turističke atrakcije, manifestacije ili pak, na „slikovit“ način dočarava tradiciju, život i običaje  u nekoj turistički atrakrivnoj sredini… Cilj turističke fotografije je da na lep, zanimljiv i originalan način prikaže sve što tangira potencijalne turiste i što bi ih moglo privući na određenu turističku destinaciju.