Izaberite turističku destinaciju i saznajte više o njoj

„48 sati kroz Srbiju“ osvaja nagradu!

Predmet: Saopštenje za učesnike nagradnog konkursa
Od: Travel portal ViaBalkans.com

Poštovani učesnici nagradnog konkursa portala ViaBalkans.com,

Nagradni konkurs je završen!

Zahvaljujemo se na učešću i divnim putopisima (člancima, reportažama i fotografijama) koje ste nam poslali.
U konkurenciji od 138 putopisa (100 iz kategorije „Moja fotografija“, 12 iz kategorije „Moje mesto“ i 26 iz kategorije „Moje putovanje“), svojim kvalitetom, originalnošću, sveobuhvatnošću i rečitošću izdvojio putopis „48 sati kroz Srbijuautora Slobodana Ogrizovića te zaslužno osvoijo nagradu – zimovanje za dve osobe u ski centru Bansko u Bugarskoj koje organizuje i dodeljuje turistička agencija BANBUS iz Beograda.Pobedniku želimo srećan put i lep provod u Bugarskoj a po povratku očekujemo još jedan putopis, o Banskom! Nadamo se da zauzvrat ne očekujemo mnogo!?! 🙂
Zahvaljujemo se svim učesnicima na konkursu i želimo im više sreće sledeći put.
Naredni nagradni konkurs očekuje se uskoro.

Zašto „48 sati kroz Srbiju“?!

Osim što je žiri tako odlučio, verovatno bi istu odluku doneo svako ko bi ili jeste objektivno sagledao i razmotrio sve pristigle radove.
Žiri je usvojio zajednički tekst, recenziju, kojim opisuje ovaj rad:
Pobednički putopis “48 sati kroz Srbiju” na duhovit način, veoma edukativno, sa pregršt korisnih informacija, ispunjava sve preduslove kakve bi jedan kvalitetan putopis trebao da ima.
Tečnost u opisivanju hronoloških dešavanja na ovom “vikend” putešestviju toliko je slikovito opisana da bi se po njemu bez mnogo muke dao snimiti dokumentarac u maniru radova iz kreativne faze jednog od najpoznatijih putopisaca sa ovih prostora Riste Kubure.
Iz autorovog pera (tastature) izbijaju iskrene emocije, entuzijazam i duhovno ispunjenje. Spojivši na svome putu istraživački i avanturistički duh sa ličnom zadovoljštinom, dosegnuta je fuzija koja jednostavno nije mogla da omane, stoga i ne čudi produkt u vidu ovog pobedničkog putopisa, koji je nadahnuti autor, na zadovoljstvo svih čitalaca, odlučio da podeli sa svetom.
Upravo lični pečat koji je efektno utkan u ovu jednostavno ispričanu 48-časovnu priču o obilasku srpskih manastira i banja bio je presudan faktor koji je autoru pomogao da baš njegovo delo za nijansu pre ostalih, šampionski uđe u cilj.

Ovim putem zvanično obaveštavamo pobednika o rezultatu konkursa te ga molimo da nam se javi kako bi smo se dogovorili oko primopredaje nagradnog vaučera i potvrdili njegov identitet (kako stoji u pravilima konkursa).
Nagradno putovanje realizovaće se u zakazanom terminu u toku januara meseca 2011. godine kako je ranije i najavjeno.
Srdačno,
Via Balkans tim

Šta je Nebojša Devetak napisao o pobedničkom tekstu?! О ПУТОПИСУ „48 САТИ КРОЗ СРБИЈУ“

Šra je povodom pobede na konkursu napisao autor Slobodabn Ogrizović?!